1. zápas finále vojejbalovej extraligy mužov

20.04.2006 Celý región

VKP Bratislava - VK Chemes Humenné 3:0 (18, 14, 19) - stav série: 1:0\r\n70 min\r\nrozhodovali: Mokrý a Darula\r\n500 divákov
VKP: Nemec, Pělucha, Haník, Demeter, Kohút, Roštár, libero Hody (Patúc, Stehlík, Joščák)
Humenné: Mikula, Kríž, Pollák, Matta, Hriňák, Katona, libero Vajda (Kašper, Jakubov, Lampart)

VKP si od začiatku, s výnimkou stavu 2:2, udržiavalo mierne 2-3 bodové vedenie. Na jednej i druhej strane sa hráči prezentovali viacerými pokazenými podaniami, domáci však mali o niečo lepšiu obranu i kvalitnejší útok. Aj preto svoje vedenie postupne natiahli až na rozdiel 6 bodov a za stavu 24:18 premenili hneď svoj prvý setbal. Podobný vývoj mal aj druhý set. Bratislavčania v ňom hneď svojmu súperovi odskočili a vďaka razantnejšiemu útoku svoje vedenie postupne zvyšovali. Humenčania pod tlakom robili čoraz viac vlastných chýb a za stavu 24:14 zakončili set pokazeným podaním. V úvode tretieho setu hostia, ktorým citeľne chýbal smečiar Beňa, rýchlo prehrávali o tri body (0:3, 2:5) potom sa síce na chvíľu vzchopili, ale od stavu 10:9 im policajti ušli až na 14:9 a bez väčšieho odporu doviedli zápas do víťaznej koncovky, keď prvý mečbal využil Demeter esom priamo z podania.

Ivan Husár, tréner VKP: \"Hrali sme od začiatku veľmi koncentrovane, naše zbrane i taktika, ktorú sme si stanovili, hráči splnili a hra Humenčanov sa pomaly rozpadala. Jediná činnosť, ktorá nám nešla boli bloky, ale my všeobecne málo blokujeme. \"
Štefan Hronec, tréner Humenného: \"Ťažko sa mi po dnešnom výkone hovorí. Určite máme na viac, žiaľbohu hráči dnes nevyužili naše schopnosti. Váhu zápasu jednoducho neuniesli. Strata Beňu, hlavne v útoku, sa citeľne prejavila. Ťažko odhadnúť či bude do soboty v poriadku, skôr to vidím negatívne. \"
(TASR)
 

Vyberte región